Cât de nocivă este, în realitate, mâncarea PRĂJITĂ?

Doctor Mihail - A podcast by Mihail Pautov

Vrei să știi cum te afectează consumul excesiv de prăjeli? Dacă îți plac cartofii prăjiți, micii mult prea rumeniți pe grătar sau puiul crocant, acest video este pentru tine! Vei afla ce se întâmplă când prăjești alimentele, care sunt riscurile majore ale consumului excesiv de prăjeli și cum alimentele prăjite necorespunzător contribuie la dezvoltarea diabetului și a altor boli cronice. Comparăm prăjitul cu alte metode de gătit, precum coptul și fiertul, și discutăm de ce gătitul acasă e mai puțin nociv. De asemenea, vei învăța 10 reguli esențiale pentru a găti mâncarea acasă, într-un mod mai controlat. Video editor: Cătălin Constantin 📧 Newsletter saptamana: https://doctormihail.substack.com TIMESTAMPS 00:00 - Prezentarea temei 00:40 - Prajeala. Reactia Maillard 02:46 - Contradictiile studiilor despre prajeala 03:56 - Efectele majore ale consumului excesiv de alimente prajite 07:14 - Copt vs. prajit vs. fiert 10:06 - Studii despre prajeala 10:47 - Grasimile trans 12:37 - Consumul de prajeala 13:26 - Riscul de diabet asociat cu consumul de prajeli 14:12 - Consumul de mancare prajita si longevitatea 15:40 - Consumul de mancare prajita si bolile cronice 17:10 - Glicemia si consumul de fast-food 18:23 - Gatitul acasa, mai putin nociv 18:52 - 10 Reguli pentru cum sa gatesti mancarea prajita acasa 23:20 - Diferenta intre mancarea prajita acasa si cea de tip fast-food 25:19 - Outro 👨🏼‍⚕️Cine sunt eu?👨🏼‍⚕️Mihail Pautov, medic specialist si ex-chirurg. Activ interesat de sanatate aplicabila si de bun simt, medicina pacientului sanatos, sanatate optima, longevitate, nutritie si motivatie in sport; host la MediCOOL - A1. Hai sa ne conectam! 📧 Newsletter: https://doctormihail.substack.com 📸 Instagram: https://www.instagram.com/doctor.mihail/ 📲 Facebook: https://www.facebook.com/doctormihail 🎯 TikTok: https://www.tiktok.com/@doctor.mihail ✈️Blog: www.doctormihail.ro 📧 Email: [email protected]